Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en ontvang mijn gratis e-book
Direct Toegang
X
Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en ontvang mijn gratis e-book
50% Complete
Download dit gratis e-book en het zal je helpen om je Stille Verdriet te verwerken

Page content

article content

Afscheid nemen bestaat niet

Afscheid nemen bestaat niet
Ik ga wel weg maar verlaat je niet
M’n lief je moet me geloven, al doet het pijn.

Ik wil dat je me los laat
en dat je morgen weer verder gaat
Maar als je eenzaam of bang bent
zal ik er zijn

Zo begint het liedje “Afscheid nemen bestaat niet” van Marco Borsato

 

Bestaat “Afscheid nemen” niet?
Voor mij niet. Jaren geleden toen mijn vader overleed, heb ik een mooie ervaring mogen beleven.

Ik lig in bed te slapen.
Tegen de dageraad krijg ik een heel mooi beeld te zien. Het lijkt wel of ik naar een film lig te kijken.

Ik hoor prachtige engelenmuziek.
Ik zie een hemelsblauw lucht. Ik zie prachtige, mooie witte wolken en in de verte zie ik een figuur naar mij toekomen.

Ze komt steeds dichterbij. Ze loopt heel elegant en heeft een opaal blauwe jurk aan. Ik kijk nog eens goed en ineens herken mijn moeder die al een paar jaar in de hemel woont. Ik krijg een heel warm gevoel van herkenning. Ik word heel emotioneel bij het weerzien van mijn lieve moeder.

Ze is niets veranderd of ja toch. Ze ziet er jonger uit. Haar huid is mooi zacht en gaaf. Haar lieve lach heeft ze nog steeds. En ze straalt een ongelooflijke liefde uit als ze me aankijkt. Tranen van blijdschap springen in mijn ogen. En van emotie kan ik niets zeggen.

In mijn gedachten groet ik haar heel lief en zeg haar dat ik heel blij ben om haar weer te mogen zien. Ze kijkt me aan en knikt liefdevol naar mij. Ze komt nog wat dichterbij en dan lijkt het wel of ze iets moet oprapen. Ze bukt zich en ik zie tot mijn grote verbazing dat ze mijn vader haalt.

Ik begin te gloeien bij dit prachtige weerzien van mijn ouders, samen.

De hereniging is hartverwarmend. Samen komen ze langzaam dichterbij. Ik houd van spanning mijn adem in. Wat komt er nu? Ze kijken elkaar aan en dan kijken ze mij aan. En beiden knikken liefdevol naar mij en ik hoor hen zeggen.

Het is goed zo meis, maak je maar geen zorgen. Alles komt goed. Ze glimlachen naar mij en dan draaien ze zich langzaam om en lopen hand in hand hun toekomst tegemoet.

En ik schrik wakker.

Verbaasd

Ik ben verbaasd dat ik in mijn bed lig. Kijk nog eens goed om me heen. Heb ik werkelijk mogen zien dat mijn moeder mijn vader heeft opgehaald? Even later gaat de telefoon. Ik krijg een snikkend zusje aan de telefoon die me vertelt dat papa is overleden.

De dagen daarna gaan in een roes voorbij. Tickets geregeld om naar de Molukken te vliegen om naar het graf van mijn papa te gaan (mijn vader was geremigreerd naar de Molukken). Maar ook om de nalatenschap van mijn vader te regelen. Gelukkig heb ik veel hulp van mijn neef en nicht gekregen die beiden van beroep rechter zijn. Zonder hen had ik het niet rond kunnen krijgen. Het huis en de plantages hebben we aan mijn oma en opa gelaten. Dierbare herinneringen zoals foto’s heb ik meegenomen.

Weer terug in Nederland ga ik naar het graf van mijn moeder omdat ik er even wilde zijn. Ik sta diep verzonken in gebed bij haar graf. Ik voel een zachte hand op mijn schouder. Ik kijk niet op of om maar hoor alleen de stem van mijn moeder die zegt: “Afscheid nemen bestaat niet”, meis. En als je eenzaam en bang bent, zullen wij er zijn. Papa en ik zijn weer samen en waken over jou en je zusjes en broertje. Een geluksgevoel stroom door me heen. Ik ben nooit meer alleen, zij zullen er altijd zijn.

Wil je op dit artikel reageren. Stuur dan een reply.

Wil je ook zo een mooie ervaring beleven?

Neem dan contact met mij op. Via een “Briefje uit de Hemel” en/of via beelden mag jij misschien ook iets moois beleven.

 

Comment Section

0 reacties op “Afscheid nemen bestaat niet

Plaats een reactie


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.